Полтава обрела официальный символ |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
Полтава обрела официальный символ |
6.3.2009, 18:06
Сообщение
#61
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 657 Регистрация: 2.10.2008 |
Радянська геральдика із самим поняттям традиції несумісна. Жодних законів, жодних канонів - вінегрет суцільний. Називається: бидло вирішило в шляхту погратися, перед тим вирізавши її. По-різному можна ставитися до совка, можна і як до бидла, але серйозно заперечувати те, що вони створили своєрідну альтернативну культуру, включно з геральдичною — складно. А те, що вона не сумісна з правилами і законами західної геральдики, так вся радянська система була свідомим протиставленням заходу. І цей ряд можна продовжувати А потім питаємося: звідки взявся увесь цей бардак? А, Ви скучаєте за порядком? Ну, тоді це до ЧК і НКВД, ці хлопці вміли його наводити А ще, крім радянської геральдики, існує східна геральдика. І знаєте, у мене великі сумніви, що вона хоч якимось боком впишеться у західні правила, зрештою на це ліпше подивитися. Шкода, що зараз не маю можливости сюди запостити зображень по цій темі, там є на що подивитися і чому здивуватися. Сообщение отредактировал Odo - 6.3.2009, 17:59 |
|
|
6.3.2009, 22:35
Сообщение
#62
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 141 Регистрация: 11.2.2009 Из: Полтава/Киев |
Одо, не підміняйте предмет дискусії.
|
|
|
10.3.2009, 11:48
Сообщение
#63
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 657 Регистрация: 2.10.2008 |
|
|
|
10.3.2009, 13:36
Сообщение
#64
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 657 Регистрация: 2.10.2008 |
Продовження східної геральдики:
|
|
|
12.3.2009, 23:28
Сообщение
#65
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 298 Регистрация: 16.2.2009 |
|
|
|
13.3.2009, 9:03
Сообщение
#66
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 657 Регистрация: 2.10.2008 |
|
|
|
18.3.2009, 22:40
Сообщение
#67
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 24 Регистрация: 26.12.2008 |
Ваш допис чомусь нагадав одну цитатку зі щойнопрочитаної книжки Пєлєвіна: Українське питання є витиснене у підсвідомість єврейське питання. Что же тут попишешь? Цитатка хороша, а вот галушки - такая штука, которую даже в самом виртуозном исполнении оркестра дипломированных поваров без наркоза есть невозможно. Ну не еда это... эстетическая и пищевая ценность на уровне кипяченной воды. закон метрвить, дух (творчість) - животворить В рамках закона тоже можно на роликах кренделя ажурные выписывать. Своего рода творчество. Да и законотворчество - по сути своей абстракция, что не исключает креативный момент. Категорически не согласен с цитатой. Сообщение отредактировал Великий Тентаклевый Йожег - 18.3.2009, 22:58 |
|
|
19.3.2009, 12:53
Сообщение
#68
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 657 Регистрация: 2.10.2008 |
Что же тут попишешь? Цитатка хороша, а вот галушки - такая штука, которую даже в самом виртуозном исполнении оркестра дипломированных поваров без наркоза есть невозможно. Ну не еда это... эстетическая и пищевая ценность на уровне кипяченной воды. Та то Ви не пробували гарних галушок, пане В рамках закона тоже можно на роликах кренделя ажурные выписывать. Своего рода творчество. Да и законотворчество - по сути своей абстракция, что не исключает креативный момент. Категорически не согласен с цитатой. Головна засада творчости — свобода. У рамках закону творчість в'яне і тмяніє, коли не створює сама нові закони, які потім у свою чергу не даватимуть вільно творити наступним поколінням, поки знову не з'явиться настільки могутня чиясь творчість, яка вийде за старі рамки і створить нові. |
|
|
19.3.2009, 13:32
Сообщение
#69
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 24 Регистрация: 26.12.2008 |
Головна засада творчости — свобода. У рамках закону творчість в'яне і тмяніє, коли не створює сама нові закони, які потім у свою чергу не даватимуть вільно творити наступним поколінням, поки знову не з'явиться настільки могутня чиясь творчість, яка вийде за старі рамки і створить нові. Прошу простить, я неверно истолковал цитату. По всей видимости автором подразумевались некие "законы" творчества, вроде как негласные стандарты, называемые условными правилами. А Ваш покорный слуга мимоходом домыслил что-то из области юриспруденции. |
|
|
19.3.2009, 14:31
Сообщение
#70
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 298 Регистрация: 16.2.2009 |
Что же тут попишешь? Цитатка хороша, а вот галушки - такая штука, которую даже в самом виртуозном исполнении оркестра дипломированных поваров без наркоза есть невозможно. Ну не еда это... эстетическая и пищевая ценность на уровне кипяченной воды Видимо, правда не пробовали. Домашние действительно достаточно хороши. Вы может на каких мероприятиях ели? Так это опасно для жизни, не говоря о желудке и вкусовых качествах)) |
|
|
21.5.2009, 21:02
Сообщение
#71
|
|
Группа: Новички Сообщений: 5 Регистрация: 21.5.2009 |
Галушки на комбикорм похожи! ИМХО
|
|
|
25.5.2009, 7:32
Сообщение
#72
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 657 Регистрация: 2.10.2008 |
|
|
|
8.6.2009, 7:49
Сообщение
#73
|
|
Группа: Новички Сообщений: 4 Регистрация: 8.6.2009 |
|
|
|
8.6.2009, 14:14
Сообщение
#74
|
|
Группа: Форумчане Сообщений: 657 Регистрация: 2.10.2008 |
Вчора саме ласували супом з галушками, ех яка ж смакота! Шкода мені Вас панове, що не чутливі до такої насолоди
Випадково натрапив у Вікіпедії на вігуки про галушки словаків, здається вище про них сперечалися: Цитата Halušky
Halušky alebo strapačky sú jedným z najznámejších pokrmov Slovenska. Tvoria neodmysliteľnú časť slovenskej, špecificky liptovskej, oravskej a okolitej kultúry. Je to národné jedlo, ktoré je veľmi jednoduché ako na suroviny, tak aj na časovú prípravu. Hlavnými surovinami pri varení sú zemiaky, múka a vajcia. Zemiaky nastrúhané (ľudovo "narajbané") na jemnú kašovitú hmotu sa zmiešajú s múkou a vajciami, čím sa vypracuje polotuhé cesto, ktoré sa "sádza" do vriacej vody. Práve technika sádzania malých kúskov cesta (ľudovo "metania") - z dreveného lopárika a scedenia halušiek - patria k veľmi dôležitým momentom. Existuje množstvo receptov, ako pripravovať halušky. Najznámejšie sú bryndzové halušky. Do nich sa pridáva bryndza, ktorá im dodáva výnimočnú chuť, posype sa slaninovými oškvarkami a pažítkou, prípadne kôprom. Podáva sa s pohárom kyslého mlieka, alebo žinčice. Obľúbené sú napríklad aj halušky s (kyslou) kapustou, bryndza býva často nahradzovaná kyslou smotanou s tvarohom, niekto robí aj halušky s makom a dokonca aj halušky s lekvárom. Dnes po celom Slovensku vznikajú (novodobé) salaše, ktoré ponúkajú ako jednu zo špecialít práve bryndzové halušky. |
|
|
| |
Текстовая версия | Сейчас: 21.6.2024, 16:10 |